Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

La Conferència Episcopal Espanyola té por de la investigació dels abusos sexuals i es posiciona en contra

|

- Publicitat -

La Conferència Episcopal Espanyola aposta novament per l’opacitat i es posiciona en contra de la comissió d’investigació sobre els abusos sexuals a l’Església que tirarà endavant per fi el Congreso. El portaveu i secretari general de la CEE, Luis Argüello, opina que “no és l’àmbit adequat per realitzar una investigació d’aquest tipus”.

El cap de la CEE intenta, sense gaire èxit, aportar arguments per frenar la comissió i diu que “duen a terme un judici general dient que l’Església no és un espai segur”.

Publicitat

En declaracions a Ràdio Estel, Argüello ha explicat com, des del 2002, l’Església investiga, ha canviat normatives i, ara mateix “hi ha oficines per l’acollida de les víctimes i per rebre denuncies, així que no es pot dir que no s’investiga. El que no es fa és un modus d’investigació estadístic social com a altres països”.

Sobre l’assistència de membres de l’Església a la possible comissió, la CEE vol esperar a veure “els termes que s’aproven per veure el tipus d’obligatorietat i col·laboració que es podria donar a aquesta comissió”. I davant la iniciativa de la Fiscalia General de l’Estat de requerir tots els casos en curs que afectin religiosos, Argüello creu que seria complet “si es digués quants casos d’abusos hi ha tramitats al conjunt de l’estat”.

Possibilitat real de visita del Papa

Finalment, el portaveu de la CEE creu que “hi ha una possibilitat real que el papa pugui fer una visita llampec, i que seria a només un lloc, pot ser a Santiago. No seria una visita pastoral, sinó aquesta visita a un lloc concret i se sabrà setmanes abans”. D’aquesta manera hauria pràcticament descartat la visita a Manresa, coincidint amb el 500 aniversari de l’estada de sant Ignasi de Loiola, fundador dels jesuïtes, a la ciutat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut