Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

La Casa Reial espanyola ja no dissimula: Juan Carlos I i Sofia s’acomiaden de Miguel Primo de Rivera

El nét del dictador ha mort i els reis han anat al Tanatori a vetllar-lo

|

- Publicitat -

Miguel Primo de Rivera, dictador espanyol del 1923 al 1930, va tenir un nét que duia el seu mateix nom i que era íntim amic del rei emèrit Juan Carlos I. Van estudiar junts i van mantenir complicitats durant el regnat del Borbó i la carrera política de Rivera. Miguel Primo de Rivera també era el nebot del fundador de Falange, José Antonio Primo de Rivera.

Publicitat

El nét del dictador va començar la seva trajectòria política com a alcalde de Jerez (Cadis) entre 1965 i 1971. Aquesta ciutat va distingir amb els títols d”Alcalde Perpetu i Honorari’, ‘Fill Adoptiu’ i ‘Medalla d’Or de la ciutat’. Procurador a les Cortes durant el franquisme, conseller nacional del Moviment i conseller del Regne, Miguel Primero de Rivera, l’any 1977, va ser designat senador pel rei Joan Carles a les Corts Constituents.

La casa Reial espanyola ja no dissimula

A certa edat ja no cal dissimular més. I és que Juan Carlos I i Sofia s’han desplaçat al tanatori per acomiadar-se del seu amic falangista. Ha estat aquest dimarts a un tanatori madrileny on es vetllen les restes de Miguel Primo de Rivera i Urquijo.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió