Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Jutgen un policia nacional espanyol per no haver detingut al seu camell

L’agent ha reconegut els fets i empara la seva defensa en que no podria perseguir el delicte al tractar-se d’una addicció

Gerard Sesé 04/07/2019
Agents de la policia espanyola, l'1-O

Després les intervencions de la Guardia Civil i de la Policía a l’1-O, molts dels votants, víctimes de la seva violència desenfrenada, van coincidir a descriure que l’actitud i posat dels agents semblava estar condicionada pels efectes de substàncies estupefaents. Ara s’ha conegut un cas que podria donar sentit i versemblança a aquestes percepcions.

I és que tenim un nou exemple de quin tipus de fauna que corre per dins de la Policía Nacional espanyola. En aquest cas parlem d’un agent de la Prefectura Superior de València que va ser jutjat ahir per no haver detingut a la persona que li venia droga.

El judici investiga si l’agent ha comès un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes per haver fet els ulls grossos amb el seu suposat camell. El ministeri fiscal sol·licita pel policia una inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic durant un termini de dos anys.

A la sala també s’hi jutjaven els dos presumptes traficants que han reconegut els fets i han acceptat les penes de tres anys de presó per un delicte contra la salut pública, segons explica El Levante. Fruit del dispositiu de vigilància d’aquests dos sospitosos, amb intervencions telefòniques incloses, la Policia Nacional va descobrir que un dels seus clients era precisament un company del cos.

El policia va reconèixer ahir al judici haver comprat droga als altres dos acusats, però la seva defensa segueix sostenint la seva innocència emprant-se que de perseguir el delicte al tractar-se d’una addicció i ser el seu subministrador.