Diumenge, 11 d'abril de 2021 - Edició 990
La República

Ja és oficial: Disney+ anuncia que incorpora el català al catàleg d’idiomes

La pressió dels ciutadans catalanoparlants d’arreu dels Països Catalans fa el seu efecte i la multinacional nord-americana rectifica

Gerard Sesé
Gerard Sesé 24/05/2020

Des de La República ens havíem

fet ressò de les peticions que l’ONG del català, Plataforma per la Llengua, havia fet per a reclamar a la multinacional nord-americana Disney que inclogués el català al seu catàleg d’idiomes. Unes reclamacions bàsiques per a la supervivència de la nostra llengua, ja que els consumidors principals d’aquesta plataforma seran els més menuts de casa.

De la denúncia a la pressió social

Plataforma per la Llengua va denunciar que, malgrat que no suposava cap cost per la companyia, Disney+ discriminava el català. El fet que moltes de les seves pel·lícules que inclou a l’ampli i extens catàleg ja estan doblades perquè s’han emès a TV3, demostrava que la decisió era més política que pragmàtica.

L’ONG del català va iniciar una campanya de recollida de signatures que va aconseguir una primera reacció de Disney, que va demanar que les peticions es fessin al seu canal oficial a través del seu web. Els catalanoparlants, incansables, van continuar fent les reclamacions.

L’allau ha estat tal que, pocs dies després, Disney+ ha anunciat que inclourà el català. Un canal d’informació de la plataforma ho ha confirmat col·locant una senyera al seu logo. Així doncs, fins que no tinguem un Estat, fins i tot els més petits ja saben que s’ha de lluitar per gaudir d’un idioma normalitzat.