Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

Infermeres acusen Aragonès de “posar en risc” la central de coordinació

Critiquen que el vicepresident es va passejar per la sala de coordinació “sense cap protecció i sense tenir en compte les recomanacions”

Avatar
Agències 17/03/2020

Infermeres de Catalunya ha acusat aquest dimarts al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès –positiu en coronavirus–, de “posar en risc” la salut dels professionals de la central de coordinació d’emergències sanitàries de Catalunya dissabte passat.

En un comunicat, les Infermeres han criticat que el coronavirus “s’ha passejat” per la sala de coordinació amb la visita d’Aragonès a la seu central del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i a la Central de Coordinació Sanitària (CeCos).

Les infermeres han criticat que Aragonès va fer aquesta visita “sense cap protecció i sense tenir en compte les recomanacions” de la Conselleria de Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, i sense evitar exposar innecessàriament als professionals sanitaris sense un motiu suficientment justificat, han remarcat.

Han lamentat que l’endemà d’aquesta visita, Aragonès va anunciar el seu positiu en coronavirus, convertint-se en un probable transmissor del virus a la sala, i han afegit que els treballadors de la central han demanat fer-se el test però que el Servei de Prevenció del SEM “ha considerat innecessari” practicar aquestes proves al personal que aquell dia va treballar.

Davant això, la secció sindical d’infermeres de Catalunya en el SEM ha exigit que es practiqui la prova als professionals que van treballar aquell dia, i que s’estableixi un procediment de control estricte d’accés a les centrals de coordinació.

Aragonès va mantenir “distància absoluta” amb els empleats de coordinació d’emergències

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va mantenir “distància absoluta” amb els treballadors de la central de coordinació d’emergències sanitàries de Catalunya dissabte passat, han assenyalat a Europa Press fonts properes a Aragonès.

Aquestes fonts han dit que quan Aragonès va visitar el centre desconeixia que estigués contagiat pel coronavirus, com tampoc el president de la Generalitat, Quim Torra, sabia que estigués contagiat i va estar al Palau de la Generalitat.

Infermeres de Catalunya havien acusat aquest dimarts a Aragonès de “posar en risc” la salut dels professionals de la central de coordinació després de visitar el dissabte la seu central del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i a la Central de Coordinació Sanitària (CeCos).