Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

[Imatges] Un turista francès mortifica una tortuga marina a Vila-seca i evita que posi ous

Els Mossos denuncien el jove va publicar un vídeo on feia petons i acariciava l’animal quan volia posar els ous a la costa

Redacció
Redacció 19/07/2020

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un jove turista francès per molestar una tortuga marina a Vila-seca (Tarragonès). La matinada del dimecres 15 de juliol, alguns usuaris de les xarxes socials alertaven de la publicació d’un vídeo en el qual es veia un jove interactuant amb l’animal, fent-li petons i acariciant-lo quan la tortuga volia posar els ous a la costa, cosa de la qual va desistir aquell dia. El vídeo estava ubicat a La Platja de la Pineda, a Vila-seca. Aquesta mateixa tortuga havia protagonitzat durant dies anteriors diverses sortides per nidificar, sense prosperar. Per aquest motiu, el vídeo va arribar ràpidament al Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat que va denunciar-ho als Mossos d’Esquadra.

Les gestions d’investigació dutes a terme per l’Àrea Central de Medi Ambient (ACME) i la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) del Camp de Tarragona van permetre, amb la col·laboració de la Policia Local de Vila-seca, localitzar i identificar l’autor del vídeo. El presumpte autor, un jove de nacionalitat francesa i de 19 anys, va ser denunciat per aquests fets.

La tortuga babaua (Caretta caretta) és una espècie amenaçada i protegida tant per la normativa autonòmica i estatal com pels tractats internacionals, les quals prohibeixen perseguir, molestar, retenir, capturar o dur a terme activitats que impedeixin o dificultin la reproducció d’espècies protegides de fauna silvestre. Aquestes infraccions poden arribar a ser constitutives d’un delicte contra la fauna protegida.

Relacionats