Edició 2186

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de juliol del 2024
Edició 2186

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de juliol del 2024

[Imatges] Espanya militaritza Catalunya per la visita del rei Borbó

|

- Publicitat -

Catalunya no té rei i Felipe VI té un problema cada cop que trepitja terres catalanes. És per això que l’Estat ha de declarar un estat de setge al Principat quan el monarca s’hi desplaça.

Publicitat

Un gran desplegament policial entre Guardia Civil, Policia Nacional espanyola i Mossos ha deixat una estampa militaritzada de Catalunya gens pròpia d’un Estat democràtic i de dret que forma part de la Unió Europea.

Les càmeres de TV3 han pogut mostrar un franctirador armat i apuntant des d’un dels terrats pròxims a l’estació de França. Els usuaris a les xarxes s’han afanyat a preguntar “a qui apunta?” o “quines ordres tindrà per disparar?” davant d’unes imatges pròpies d’una guerra.


La Guardia Civil també ha fet controls a les sortides de Barcelona com a la carretera de Vallirana. Segons expliquen lectors a La República, els agents anaven metralleta en mà i amb els dispositius de punxes a punt per si calia fer rebentar les rodes a algun cotxe.

També, Anonymous ha mostrat un dels agents dels Mossos amb el sistema de seguretat de la seva pistola obert, una maniobra que només es fa en situacions on desenfundar l’arma sigui una possibilitat. Un fet que ha esgarrifat a molts manifestants.

Tot això exemplifica que Catalunya no té rei i que les terres catalanes segueixen sent una possessió de la metròpoli, és a dir, una colònia d’Espanya.

Et pot interessar  Una iniciativa popular reclama restituir el nom de la plaça Virrei Amat pel de Salvat Papasseit, el seu nom original
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut