Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

[Imatges] Boicotegen un mural de Jordi Cuixart pintat a la paret de la Model de Barcelona

Fa uns mesos els murs de la presó ja tancada de Barcelona, la famosa Model, hi va aparèixer un dibuix molt especial. Un retrat ben acolorit de Jordi Cuixart, pres […]

Gerard Sesé 15/02/2019
Retrat de Jordi Cuixart a la Model de BCN

Fa uns mesos els murs de la presó ja tancada de Barcelona, la famosa Model, hi va aparèixer un dibuix molt especial. Un retrat ben acolorit de Jordi Cuixart, pres polític i ostatge en mans de l’Estat espanyol, acusat de rebel·lió pels fets del 20 de setembre del 2017 i que ara seu al banc dels acusats en el judici farsa que s’ha iniciat aquest passat dimarts.

El retrat de Cuixart va acompanyat de les lletres “Mai no podran empresonar les idees” i la imatge, juntament amb el missatge, encara es feia més colpidora tenint en compte que es tracta del mur d’una presó amb tanta història i que també va tenir com a presos polítics els 113 detinguts de l’Assemblea de Catalunya a la parròquia de Santa Maria Mitjancera el 1973.

Però el dibuix ja ha patit un acte vandàlic fruit de l’odi i la ràbia de l’unionisme espanyol. Algú amb molta mala intenció ha dibuixat uns barrots sobre el retrat de Cuixart i ha afegit el missatge “però sí els colpistes” en referència a l’empresonament.