Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Greu espifiada de TVE: Difon imatges d’una persona trans com si fos el responsable del tiroteig a Texas

“La Hora de la 1” ha compartit la informació falsa que circula per les xarxes i que ha desfermat una onada de transfòbia

Carme Garau 26/05/2022
Exterior de la seu de TVE / RTVE

El tiroteig en una escola de Texas perpetrat per un jove de 18 anys ha despertat nombroses informacions falses que circulen per les xarxes socials. Entre les boles, una de ben perjudicial per a les persones del col·lectiu LGTBI.

Alguns mitjans s’han basat en explicacions de fòrums d’Internet que afirmen que el responsable de la matança era trans adjuntant unes imatges que ni tan sols es corresponen amb l’autor, Salvador Ramos. Tot i que cap font oficial ha informat de la identitat de gènere de Ramos, això ha desfermat una onada de transfòbia i ha donat ales als sectors més reaccionaris.

“La Hora de la 1”, el matinal de TVE, s’ha empassat la farsa i l’ha difós, evidenciant una preocupant manca de rigor davant un tema tan sensible. Tot i que ja han demanat disculpes i han assumit l’error, és especialment greu que un programa de la televisió pública alimenti aquesta mena de missatges tan perillosos contra un col·lectiu sovint incomprès i menyspreat per la societat.