Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Greenpeace desplega una pancarta submarina a la Mar Bella per alertar sobre l’estat dels oceans

|

- Publicitat -

Activistes de Greenpeace han desplegat aquest dissabte una pancarta submarina a l’espigó de la Mar Bella de Barcelona per alertar sobre l’estat dels oceans i reclamar un pla d’acció immediat per cuidar-los. En paral·lel, l’ONG ha instal·lat una taula informativa i ha recollit signatures a la Rambla del Poblenou per aconseguir un Tractat Global que protegeixi el 30% de la superfície dels oceans del planeta per al 2030. El proper mes de març les signatures aconseguides a tot el planeta es lliuraran a l’ONU, on es negociarà la creació d’aquest Tractat Global dels Oceans. Greenpeace traslladarà demà diumenge aquesta acció informativa a la platja Llarga de Tarragona i continuarà demanant signatures a la ciutadania per “salvar els oceans”.

Publicitat

Més de 200.000 firmes a Espanya pel Tractat Global dels Oceans
Actes similars es reproduiran aquest cap de setmana a una vintena de localitzacions més d’arreu de l’Estat. L’ONG vol cridar l’atenció sobre la necessitat de tenir cura dels oceans i exigir al govern espanyol que s’impliqui de “manera proactiva” en la seva conservació i en tractar aquesta emergència ambiental. A dia d’avui, segons Greenpeace, més de 200.000 persones a Espanya (i 4 milions a tot el món) ja han firmat la petició per reclamar un Tractat Global del Oceans. “El suport de la ciutadania serà clau els propers mesos per aconseguir un tractat sòlid. Que realment suposi una gestió completa i integrada de totes les activitats, des de la pesca en aigües internacionals fins a la incipient concessió de llicències de la mineria submarina”, ha apuntat l’ONG.

“Ha arribat el moment de posar les paraules en pràctica i que els governs, especialment l’executiu espanyol, encapçali les negociacions a les Nacions Unides per garantir un tractat sòlid que reguli les activitats a alta mar i que prevalgui la protecció en el 70% del nostre planeta, que és terra de ningú”, ha insistit el coordinador de Greenpeace a Catalunya, Fernando Fernández. “La situació d’emergència ambiental als oceans és tal que sabem més coses de la superfície de la lluna que del fons dels oceans”, ha puntualitzat Fernández, que recorda que en l’última dècada s’han censat més de 6.000 noves espècies desconegudes en aigües obertes i només s’ha investigat un 0,002% de les 170.000 muntanyes submarines existents.

“Encara que gairebé quatre milions de persones a tot el món estan demanant als ministres un compromís clar per donar forma al destí dels oceans per a les generacions presents i futures, encara no se li està donant la importància diplomàtica internacional que es mereix i té un perfil polític molt baix”, ha lamentat el coordinador de Greenpeace a Catalunya. “Per això, aquest cap de setmana a Catalunya i a d’altres llocs de l’Estat demanem que es posi en valor el Tractat Global dels Oceans i al moment històric”, ha conclòs Fernández.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió