Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Giró i Geis asseguren que el Govern està compromès amb la recerca i que una de les prioritats és retenir i captar talent

Els consellers visiten l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona i parlen d’un “nou impuls” a la investigació

Agències 11/06/2021
El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró i la consellera d'Investigació i Universitats, Gemma Geis, a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB)

Els consellers d’Economia i Hisenda i d’Universitats i Recerca, Jaume Giró i Gemma Geis, han manifestat aquest divendres el compromís del Govern amb la recerca per a aquesta legislatura. Geis i Giró han escenificat aquesta prioritat política del nou executiu en una visita a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB) per conèixer la feina que està duent a terme aquest centre en el camp de la ciència biomèdica bàsica i aplicada. En una atenció als mitjans de comunicació, Giró ha assegurat que una de les prioritats del Govern és “retenir” el talent científic de Catalunya i “captar de fora tot el que puguem”. Geis ha assenyalat que “ara és el moment de potenciar la recerca per avançar cap a la societat del coneixement a què aspirem”.

El conseller d’Economia ha exposat que el Govern haurà de fer compatible l’atenció de les necessitats post pandèmia, d’una banda, a nivell social i, de l’altra, fent un esforç en inversions que transformin i ajudin les generacions futures. “Ara cal donar un nou impuls a la recerca perquè cada euro que s’inverteix en ciència i investigació repercutirà en el benestar i la salut dels nostres fills i néts”, ha afirmat. La consellera de Recerca ha posat l’IRBB com a exemple de “la recerca de lideratge que desenvolupa el sistema de coneixent català”.