Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Frustració i ràbia a l’unionisme pel cartell de la Feria de Abril de Barcelona per tenir massa groc

La Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña, la FECAC, és l’encarregada d’organitzar la Feria de Abril de Barcelona, aquest any ja arriba a la seva edició número 48. El […]

Gerard Sesé 12/04/2019
Salinero amb Iceta i Collboni

La Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña, la FECAC, és l’encarregada d’organitzar la Feria de Abril de Barcelona, aquest any ja arriba a la seva edició número 48. El seu president, Daniel Salinero, un conegut unionista i mà dreta de l’imputat Francisco García Prieto (l’expresident de l’entitat) no deu estar massa satisfet del gol que li han clavat per l’escaire.

Ahir es va presentar el cartell de la festa que els andalusos celebren a Barcelona i ha estat criticat des del segon zero. El motiu? El color predominant del cartell és el groc. De seguida, a les xarxes, les queixes han anat aflorant: “es amarillo, el gusto en el culo”, “el amarillo ya nos dice que es”, “no me gusta: es amarillo” o “¡es amarillo, por Diós!”.

Durant molts anys el cartell era elaborat per un artista local. Aquesta vegada la FECAC l’ha encarregat a un estudi de màrqueting i publicitat anomenat New Roman. Segons expliquen, han volgut que el cartell “uneixi l’esperit de la Fira de tota la vida amb la llum i la vitalitat del Mediterrani, un cant a les dones i a Barcelona”.