Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

França farà controls fronterers per dissuadir els ciutadans d’anar a esquiar a l’estranger

El primer ministre francès diu que “l’acció diplomàtica continua” per convèncer Espanya per tancar les estacions

Avatar
Agències 02/12/2020
Agents de la policia espanyola i francesa a la frontera del Pertús.

El primer ministre francès, Jean Castex, ha anunciat aquest dimecres que es faran controls fronterers aleatoris per dissuadir els francesos d’anar a esquiar a l’estranger. Amb les estacions tancades en alguns estats europeus i obertes en altres, les estacions d’esquí s’han convertit en un punt de desavinences entre els líders europeus. Alemanya, França i Itàlia demanen el tancament de les pistes a nivell europeu per evitar que els ciutadans viatgin i s’arrisquin a possibles contagis de covid-19 durant les festes, mentre altres països, entre els quals hi ha Àustria, es neguen a aquesta mesura.

Amb les pistes catalanes obrint el 9 de desembre i les suïsses ja obertes, Castex ha assegurat en una entrevista a ‘BFMTV’ que impulsaran mesures per evitar que els ciutadans vagin a “contaminar-se” a les estacions d’altres estats, principalment d’Espanya i Suïssa. Segons ha explicat el primer ministre francès, també es podria obligar els viatgers a fer una quarantena.

L’obertura de les estacions d’esquí ha generat controvèrsia a la Unió Europea. Els estats que les mantenen tancades, principalment Alemanya, Itàlia i França, intenten pressionar els que tenen intenció d’obrir-les perquè no ho facin i coordinar així les accions. En aquest sentit, Castex ha di que mantenen contactes diplomàtics per “harmonitzar” les mesures. “L’acció diplomàtica continua”, ha assenyalat Castex.