Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

[Fotos] Unionistes destrossen a cops de maça un tòtem de ciment dels CDR al Solsonès

Els unionistes radicals també van destruir amb un acte vandàlic similar els quatre tòtems de Cardona aquest hivern passat

Gerard Sesé 21/08/2020

La passada nit del 20 d’agost uns individus han destruït el “tòtem” que el CDR Solsonès havia col·locat al marge central del polígon industrial dels Ametllers. Tal com informen ells mateixos, ja mesos enrere, abans del confinament, els Mossos havien parat els peus “a un energumen que amb una massa s’havia acarnissat i l’havia danyat, enfrontant-se a més a més als conductors que paraven per recriminar-li l’acció”. Ara, els unionistes radicals han acabat la seva feina, després d’haver destruït també els quatre tòtems de Cardona aquest hivern passat.

El CDR del Solsonès es pren l’acció vandàlica com una metàfora del que passa en l’actualitat: “Mentre nosaltres construïm i somniem, ells destrueixen. Mentre aspirem a més llibertat, ells reprimeixen i oprimeixen”.

Asseguren, a més, que molts d’aquests unionistes radicals van “armats” i “amb el suport de les forces d’ocupació de la Guardia Civil i la Policía Nacional” per poder atacar “els nostres símbols, les nostres aspiracions i la nostra llibertat”.

Així mateix es pregunten: “si tan demòcrates són per defensar la sagrada unitat de la pàtria espanyola, per què no han posat un tòtem espanyolista al costat del nostre?” Ells mateixos responen: “La destrucció i l’aniquilació de la nostra expressió, del nostre pensament, de les nostres accions és la resposta automàtica, sistemàtica, hereditària i visceral a la qual ens enfrontem cada dia. No tenen proposta, no tenen una visió i un futur per oferir”.

Malgrat l’acte vandàlic unionista, el CDR Solsonès avisa que seguirà lluitant als carrers per la llibertat: “ens han destrossat la sanitat, ens han volgut destrossar l’economia, ens han destrossat l’autonomia… Espanya seguirà enfonsant-nos mentre no marxem d’aquest estat repressor i sense futur per nosaltres”.