Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

[Exclusiva] La PAH es nega a compartir una carta de Cuixart per ser una icona independentista

L’esquerra espanyola més unionista que mai: Un grup d’activistes d’arreu de l’Estat va optar per no fer pública la missiva del pres polític

Redacció 31/10/2019

L’esquerra espanyola, més unionista que mai. El pres polític i president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va enviar una carta de suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, coneguda com la PAH. La missiva, que no parla d’independència ni tampoc d’autodeterminació, és una oda a la lluita i defensa dels drets fonamentals i de lluites compartides, com ho és el de l’habitatge digne.

Segons ha pogut saber La República, un grup de WhatsApp d’activistes de la PAH d’arreu de l’Estat espanyol va estar discutint si fer pública o no la carta. La majoria optaven pel no, ja que consideraven Cuixart una icona independentista.

Membres de la PAH d’aquest grup de WhatsApp contraris a la decisió van començar a discrepar acaloradament, alguns d’ells, fins i tot, plantejant-se sortir del grup. Malgrat que la decisió final va ser de no fer-la pública, la PAH del Bages ha decidit tirar pel dret i publicar-la al seu perfil de Twitter.