Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Entra en vigor el tancament de botigues 24 hores entre les 22 i les 7 i la suspensió de les activitats a centres cívics

El DOGC publica la resolució, que també estableix que a les àrees de servei només es podrà fer entrega a l’establiment

Agències 20/10/2020
Imatge de l'entrada d'una botiga 24 hores el 19 d'octubre del 2020 (horitzontal)

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest dimarts la resolució perquè entri en vigor el tancament de botigues 24 hores entre les 22 i les 7 hores i la suspensió de les activitats a centres cívics. El document també estableix que en àrees de servei d’autopistes i altres vies, les activitats de restauració es podran prestar exclusivament mitjançant serveis d’entrega al mateix establiment, sense fer ús dels espais interiors i garantint l’entrega individual i separada del cient. Pel que fa als equipaments cívics, se suspenen les activitats que impliquin presencialitat, però queden exclosos els programes d’intervenció socioeducativa, lleure educatiu de menors i activitats d’intervenció social, com ara menjadors.

La resolució concreta que hauran de tancar a les 22 hores totes aquelles botigues de conveniència, establiments comercials annexos a les gasolineres i els de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, així com tots els ubicats en municipis turístics.

D’altra banda, el document puntualitza que els restaurants dels hotels i altres allotjament turístics també poden prestar serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia. També estableix que queden fora del tancament de bars i restaurants decretat des del passat divendres els serveis de restauració de centres de formació i els destinats a les persones treballadores.