Dijous, 1 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

En aquesta diada de Sant Jordi tan particular hi ha qui rep la rosa i qui s’encarrega de fer-la arribar.

Aquest reportatge mostra la iniciativa de “Roses en Confinament” una iniciativa solidària on els diners de cada rosa van destinats a la investigació i recerca de la vacuna contra la Covid-19 i a ajudar als col·lectius més vulnerables davant la crisi econòmica i sanitària.

Redacció 23/04/2020

Fotos i reportatge: @FotografaRoque @paularoquefoto .- Molts dels encarregats de fer arribar aquestes roses han estat els anomenats “riders”. Aquest matí s’han reunit tots per explicar la corresponent ruta i carregar les seves motxilles.

La primera parada de totes ha estat a l’Hospital del Mar, els hi han fet arribar cent roses, que la gent ha comprat com a mostra d’agraïment i afecte cap al personal de l’hospital.

Seguidament he pogut acompanyar a l’Alirio a fer la seva ruta de repartiment; ell és un noi de vint-i-set anys procedent de Veneçuela que va arribar aquí fa nou mesos i durant aquest temps ha estat treballant de rider.

Juntament amb ell he pogut gaudir de les emocions de les persones que estan rere la porta.

He pogut veure com la Roser, una dona gran, s’emocionava al no esperar-se la rosa dient amb un somriure a la boca: “Això segur que ha estat el meu fill”.

També hem viscut la història de l’Anna que en obrir la porta i veure la rosa ens ha explicat entre llàgrimes que aquests dies estan sent difícils per ella, ja que és infermera i en ser persona de risc no pot estar treballant a l’hospital, i rebre una rosa que no s’esperava l’emocionat.