Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Els presos de l’1-O rebran l’indult fora de la presó després que se’ls ha concedit permís per Sant Joan

L’executiu vol evitar la foto de la sortida de tots en grup

Redacció 21/06/2021
Moment en què els polítics presos sortien de Lledoners amb el tercer grau, que després es va retirar

Els presos de l’1-O han sol·licitat permisos per celebrar dimecres la revetlla de Sant Joan amb les seves famílies, han explicat fonts penitenciàries, que preveuen que els permisos coincideixin amb la finalitat dels tràmits per a la seva posada en llibertat pels indults.

Si dimarts es signen els indults, com ha anunciat aquest dilluns el president del Govern espanyol, començaran els tràmits per excarcerar-los que es poden allargar més o menys segons l’abast dels indults i així, segons fonts penitenciàries, el moment precís de sortir agafarà els presos de permís. N’hi ha que surten dimecres per la revetlla, d’altres sorten dijous i n’hi ha que allarguen fins al diumenge, 27 de juny.

Així, la fi dels tràmits per excarcerar-los després de rebre l’indult es podria superposar amb els permisos penitenciaris de tots o alguns dels presos de l’1-O, per la qual cosa no sortirien físicament de presó per l’indult sinó que el rebrien un cop fora de la presó. En cas que rebin la interlocutòria d’alliberament quan estan de permís, poden decidir si anar a buscar-lo al moment i signar la notificació d’excarceració, o bé esperar a acabar el permís i llavors tornar a presó per recollir la interlocutòria i llavors quedar lliures.