Edició 2036

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de febrer del 2024
Edició 2036

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de febrer del 2024

Els festivals de música rendeixen comptes: 842 persones infectades més en els 14 dies posteriors a la celebració

|

- Publicitat -

Carmen Cabezas, la secretària de Salut Pública ha transmès quin ha estat el nombre d’infectats a causa de la celebració dels polèmics festivals multitudinaris Canet Rock, Cruïlla i Vida. El conseller de Salut, Argimon, ja va afirmar que havia estat un “error”, a més a més d’haver permès que se celebressin, també perquè s’estava donant un missatge erroni en què “ja es veia la llum al final de túnel”.

En concret, el festival Canet Rock va saldar-se amb 956 persones assistents que van donar positiu els 14 dies després del festival, 857 en el Cruïlla i 466 en el Vida, com afirma Nació Digital. No obstant això, una de les xifres més importants a destacar és que va caldre fer un seguiment a 49.570 persones, cosa que va suposar un important desgast al departament de Salut.

Publicitat

Argimon va reconèixer que havia succeït la “tempesta perfecta” en què en pocs dies van convergir les conseqüències de les festes de fi de curs, viatges, turisme, Sant Joan, causant la cinquena onada del virus, però no va atribuir als festivals el “focus d’explosió de contagis”, de manera que va dir que “tots havíem de fer autocrítica”, en un plantejament en què s’enduu l’aigua al seu molí.

Val a dir que, el festival en el qual hi ha hagut més positius, el Canet Rock, va denunciar l’empresa encarregada de fer els cribratges a l’entrada, ja que va considerar que hi havia hagut una falta de personal sanitari a l’hora de fer les proves, derivant part de la responsabilitat de l’organització a l’empresa externa. Aquestes dades mostren que la celebració dels festivals sí que van influir en la cinquena onada i obre dubtes sobre com gestionar el lleure en aquesta pandèmia.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut