Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Els contraris a l’ampliació de l’aeroport del Prat clamen a Barcelona contra el projecte

Plataformes veïnals, partits d’esquerres i entitats ecologistes capitanegen la protesta

Redacció 19/09/2021
Pla general de la manifestació de protesta contra l'ampliació de l'Aeroport del Prat

La manifestació contra el projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat ha començat aquest migdia. Des de les 12.00 hores i sota el lema ‘Pel clima, la salut i la vida’, el carrer Tarragona de la capital catalana, entre la plaça dels Països Catalans i la plaça d’Espanya, s’ha omplert amb la presència de tots els que, vinguts de diferents punts de Catalunya però especialment de l’àrea metropolitana de Barcelona, volen deixar clar el seu clam contra el pla d’ampliació. Els manifestants s’han distribuït en tres parts, agrupant-se en un grup sobre justícia climàtica, un sobre vida digna, i un últim sobre defensa del territori. Els comuns, la CUP i ERC han anunciat l’assistència, i l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, també hi és.

Zeroport espera una mobilització massiva per a la “parada definitiva” de l’ampliació del Prat
La portaveu de la plataforma Zeroport –formada per organitzacions ecologistes, socials i veïnals–, Maria García, ha pronosticat que la mobilització convocada aquest diumenge a Barcelona en contra del projecte d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat serà massiva per reclamar la seva “parada definitiva”. En declaracions als mitjans abans de la manifestació –que acollirà a més de 50 columnes de persones provinents de tota Catalunya–, ha defensat que es tracta d’un projecte especulatiu i d’un “despropòsit en plena emergència climàtica”.

Ha acusat la Generalitat i al Govern central de ser irresponsables per avalar el projecte, i ha advocat per “aparcar aquest tipus de polítiques obsoletes i plantejar els reptes que tenim actualment”, com l’ocupació digna, el dret a l’habitatge, la reducció d’emissions contaminants i un canvi de model econòmic.

La CUP) avisa que ampliar l’Aeroport de Barcelona-El Prat pot “hipotecar el futur”
La diputada de la CUP en el Parlament Eulàlia Reguant ha avisat que tirar cap endavant el projecte d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat pot “hipotecar el futur” de Catalunya i afectar la biodiversitat i la salut: “Qualsevol decisió que es prengui ara hipotecarà el futur i qualsevol decisió que es prengui ara pot salvar vides i la salut”, ha defensat en declaracions als mitjans aquest diumenge a l’inici de la concentració que se celebrarà a Barcelona a les 11.00 hores en contra de l’ampliació del Prat.

També cridat la ciutadania contrària al projecte a mobilitzar-se fins que es descarti definitivament: “Toca seguir mobilitzats per assegurar que el que es fa no és una ampliació, sinó que s’aborda de manera clara i definitiva la resposta a l’emergència climàtica i el canvi de model econòmic que necessita aquest país”.