Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Els Bombers han treballat en una fuita de clorur de tionil a una empresa de Castellbisbal

L’Agència de Residus ha finalitzat les tasques de recollida del producte vessat i s’ha desactivat l’alerta del Plaseqcat

Agències 18/12/2021

Protecció Civil ha desactivat el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) en fase d’alerta per la fuita de clorur de tionil a l’empresa XPO de Castellbisbal (Vallès Occidental). L’Agència de Residus de Catalunya ha finalitzat les tasques de recollida del producte vessat, que ha quedat encapsulat en bidons. Un treballador de la pròpia empresa va trucar divendres a les 22.11 hores al telèfon d’emergències 112 alertant que s’havia produït una fuita en un bidó de 200 litres. En el moment del vessament hi havia unes 20 persones treballant que, com a mesura preventiva, van evacuar les instal·lacions afectades. A conseqüència d’aquest incident cap persona ha resultat afectada.

Els Bombers van desplaçar 12 dotacions, entre les quals el furgó de risc químic, 7 bombes rurals , 3 vehicles lleugers de coordinació i comandament així com també del Grup d’Incidents Tecnològics (GRIT) per donar suport a l’actuació. Els efectius van accedir a l’interior de l’empresa equipats amb l’equip d’intervenció NBQ, establint un control d’accessos i també una zona de descontaminació. D’altra banda van segellar amb sepiolita un toll en fase líquida del producte vessat del bidó, mentre que des de fora de les instal·lacions van fer seguiment de l’incident comprovant l’evolució dels vapors cap a l’exterior.