Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

Els 3 talls de carretera que poden aïllar Espanya de Catalunya i Europa

Expliquen que “no cal ser-hi 24 hores” i que “es podrien fer unes hores cada dia o durant els caps de setmana per agrupar més gent”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 27/06/2019
Pla general dels membres del CDR en el tall a l'AP7 a l'altura de l'Ampolla. Imatges del 8 de desembre del 2018 (Horitzontal).

L’independentisme a tots els nivells se segueix debatent entre estratègies. En l’àmbit polític i institucional sembla que hi ha cada cop dues vies més marcades: la marxa curta o el retorn al peix al cove. Al carrer passa el mateix. El dilema rau entre aquells que només estan disposats a manifestar-se un parell d’hores i aquells que creuen que sobren samarretes i lliris i cal començar a sacsejar el país, sempre amb desobediència civil i pacífica, amb accions més contundents. La mateixa Clara Ponsatí es queixava avui a l’ANC: “prou samarretes” els deia. Tot plegat encara amb la incògnita sobre què es farà per a respondre a les sentències.

Un perfil anomenat “Manifestem-nos” a Twitter ha explicat amb uns mapes de carreteres que amb només 3 talls es pot aïllar Espanya de Catalunya i d’Europa. Asseguren que “ara necessitem una acció més contundent, de més impacte. Una aturada de país indefinida” i proposen que una forma de fer-ho és mitjançant una mobilització constant de talls estratègics de carreteres”.

Expliquen que amb un primer tall a l’Aldea (Amposta / Tortosa) de l’AP7 i N340, un segon a tall a l’Alpicat (Lleida) a l’A22 i un tercer i últim tall a Soses (Lleida) a l’A2 i l’AP2 s’aconsegueix aïllar Espanya de Catalunya i Europa. A més, asseguren que “no fa falta ser-hi 24 hores” i que “es podrien fer unes hores cada dia o durant els caps de setmana per agrupar més gent”. Consideren important que “duri molts dies i que hi hagi una mobilització constant”.