Divendres, 28 de gener de 2022 - Edició 1281
La República

El Supremo segueix a la prehistòria: Avala que una associació religiosa només admeti homes

La Sala Civil s’empara en el fet que el principi d’autonomia religiosa prohibeix l’estat a obligar una comunitat a admetre o excloure un individu

Redacció 13/01/2022

El masclisme de les institucions espanyols més casposes com és el cas del Tribunal Supremo segueixen a l’ordre del dia. Un nou cas que no és digne d’aquest segle ha passat a Tenerife, quan una associació religiosa va decidir no voler acceptar dones, fet que una dona va denunciar i que finalment ha arribat al Supremo, amb una sentència que a hores d’ara no sorprèn ningú. El tribunal ha rebutjat el recurs de la dona que deia que aquest fet era un cas de discriminació per raó de sexe i associació. La sentència s’empara en el fet que el recurs hauria d’haver dit que es vulneraven els drets d’igualtat.

Tots els tribunals pels quals ha passat el cas, començat pel jutjat de Primera Instància número 2 de Santa Cruz de Tenerifa, i després l’Audiència de Tenerife consideraven que aquesta associació vulnerava els drets fonamentals d’igualtat, però en canvi ni tan sols el Supremo ha decidit multar l’associació, posant traves a la denunciant constantment i buscant qualsevol excusa que faciliti el procés a l’entitat religiosa.

Tal com informa El País, per acabar-ho d’adobar el Supremo recorda que s’estima que “el principi d’autonomia religiosa prohibeix l’estat a obligar una comunitat religiosa a admetre o excloure un individu o confiar-li qualsevol responsabilitat religiosa”, donant via lliure al modus operandi de la mencionada entitat.