Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El prorrogat Lesmes retreu a Sánchez que arribés a parlar de “revenja” per justificar els indults als condemnats pel procés

El CGPJ segueix sense correspondre’s amb les majories que hi ha al Congreso

Redacció
Redacció 06/09/2021
Carlos Lesmes i Felipe VI se saluden a les portes del Tribunal Suprem

El president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha criticat sense arribar-lo a citar que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, arribés a justificar els indults als independentistes condemnats pel procés indicant que la “revenja” no es troba entre els valors constitucionals.

Lesmes, durant el discurs inaugural de l’any judicial, ha lamentat que “la tasca dels jutges i la seva independència de vegades es posen en dubte –especialment des d’algunes instàncies polítiques– quan les decisions judicials es contraposen als seus designis, dificulten les seves estratègies o, simplement, no són del seu grat” i ha posat d’exemple els indults del procés quan ha assenyalat que “s’ha arribat a contraposar, per explicar la indulgència, la concòrdia al ressentiment”. “Com si l’acció de la justícia en aplicar la llei a la qual tots ens devem fos un obstacle per a la convivència o obeís a raons diferents de les que preveuen les normes”, ha afirmat.

“Res més allunyat de la realitat. La funció dels jutges i magistrats quan jutgen i fan executar el que s’ha jutjat amb independència absoluta d’influències externes o internes, polítiques o de qualsevol altra índole, no es correspon de cap manera amb la idea de revenja o amb el sentiment de rancúnia, perquè jutjar és donar a cadascú el que li pertoca d’acord amb les lleis”, ha dit.

En aquest sentit, ha reivindicat que “la justícia no és, ni ha estat mai, un obstacle per a la pau, sinó l’instrument fonamental per salvaguardar l’ordre jurídic i, per tant, la convivència pacífica entre els ciutadans”. “Per això, és el meu deure reivindicar avui, un cop més, la tasca dels jutges espanyols, i molt especialment la del Tribunal Suprem”, ha subratllat.