Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

El Palacio Real va abusar dels seus treballadors discapacitats

#MarcaEspaña Hores extres no pagades, contractes sense firmar i 11 hores de peu sense descansar, algunes de les infraccions detectades per una inspecció de treball

Redacció
Redacció 17/01/2020

El Palacio Real ha abusat laboralment dels seus treballadors discapacitats. Aquesta és la principal i geu conclusió a la que ha arribat Inspecció de Treball després de detectar un “frau de llei” per part de la isntitució monarquica, una de les que més exemple ahuria de donar a la ciutadania i que engreixa els greuxes de la Marca Espanya, ja molt tocada.

Resulta que el setembre passat els auxiliars de sala del Palacio Real que van ser contractats amb alguna discapacitat van denunciar la seva precària situació laboral. Després de la pertinent inspecció a l’empresa Integra, que pertany a Clece i, per tant, a ACS que presidex el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, ha conclòs en un extens informe que es van cometre tres infraccions “greus”, segons publica ‘El País’.

Una mitjana de 11 hores diàries de peu vigilant les sales del Palacio Real amb molt pocs descansos, nòmines que no reflectien el que havien parlat durant l’entrevista de feina i no haver vist ni signat el seu contracte laboral són els principals frau de llei que s’han detectat.

La resolució de la inspecció de treball resol que l’empresa “va incomplir el deure de registre de jornada”, segons recull la Llei de l’Estatut dels trabajores; també es van realitzar hores extraordinàries, que estan prohibides, segons el que estableix el conveni per a persones amb discapacitat; i, a més, es van formalitzar “contractes d’interinitat en frau de llei”. Les tres infraccions estan tipificades i qualificades com “greus”, segons l’article 7.2 de la llei d’infraccions i sancions en l’ordre social.

Tot i això, l’empresa Integra nega els fets: “a dia d’avui, Integra CEE ha complert amb els requeriments que li ha sol·licitat la Inspecció de Treball en relació al servei prestat al Palau Reial”. Però d’altra banda accepten que després d’una investigació interna es “van depurar responsabilitats en aquells casos en què s’ha incomplert el codi ètic i social de l’empresa”.

Relacionats