Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

El muntatge judicial es confirma: Llibertat sense mesures cautelars pels dos últims CDRs de l’operació Judes

Recordem que l’Audiència Nacional acusava els detinguts de terrorisme, alguns d’ells a Madrid empresonats en règim FIES

Redacció 21/07/2020
Pla mitjà dels dos CDR investigats en el marc de l'operació Judes que han declarat el 21 de juliol de 2020 a Mollet. (Horitzontal)

Els dos darrers CDR citats a declarar en el marc de l’operació Judes han quedat en llibertat amb càrrecs, però sense mesures cautelars. Tot i que la compareixença davant el jutge instructor s’havia de fer per videoconferència des dels Jutjats de Mollet, problemes tècnics de l’Audiència Nacional han fet impossible la connexió. Després de dues hores d’espera, els dos investigats, de Mollet i Montmeló, han acabat declarant per escrit, davant la magistrada del Jutjat d’Instrucció número 3 de Mollet. “Aquest fet evidencia que es tracta d’un cas general per perseguir la dissidència, i que ni tan sols se la prenen seriosament des de l’Audiència”, ha lamentat Carlos Hurtado, advocat dels encausats que ha exigit tenir accés complet a la causa.

L’Operació Judes va ser el nom que va el muntatge policial i judicial espanyol de la Guàrdia Civil actuant a les ordres del Jutjat d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional el setembre del 2019 on es van detenir diverses persones vinculades als Comitès de Defensa de la República acusant-los de terroristes. Algunes imatges es van fer virals com les de l’esbotzament d’una porta (durant més de dos minuts) o el garatge amb material dels Diables de Sabadell que va servir per acusar els independentistes innocents de terrorisme.