Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

‘El Mundo’ tira d’homofòbia per parlar de Marcel Mauri

Asseguren al titular que ell és “el successor gai de Cuixart”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 05/11/2019
Titular El Mundo

Les mancances democràtiques de l’Estat espanyol i les constants vulneracions de drets fonamentals no només provenen de les institucions sinó que, també, emanen des dels seus tentacles com ho és la caverna mediàtica espanyola.

Avui us parlem d’un greu cas d’homofòbia contra Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium i màxim representant de l’entitat d’ençà que el seu president, Jordi Cuixart, és un pres polític.

La periodista Inmaculada Cobo de El Mundo decidia fer una peça per a parlar de Mauri amb el següent titular: “Mauri, el successor gai de Cuixart”.

D’entrada, el titular sorprèn perquè en altres casos mai no s’usa l’expressió “el successor heterosexual de…”. L’ús de l’orientació sexual, en aquest cas, és groguisme pur per a cridar l’atenció i, fins i tot, per algú homòfob, per a desacreditar o insultar.

El col·lectiu Crida LGTBI, una organització ciutadana que lluita per l’alliberament sexual i de gènere, encara ha anat més enllà en l’anàlisi d’aquest titular homofòbic: “No podem permetre que la premsa exposi la sexualitat dels nostres líders socials només quan no els són propers ideològicament i amb un afany paternalista, condescendent i estigmatitzador”.

A més, consideren que s’ha faltat al respecte a Mauri: “dir ‘gai’ no aporta res al titular i, de fet, en l’edició digital ja no ho diu així”. Per acabar, la Crida LGTBI consideren que necessiten que es garanteixin els seus drets i llibertats que “no necessitem que se’ns visibilitzi a interès de la línia editorial”.

“Mascota independentista” a una manifestant de 96 anys

Aquesta no és l’única publicació reprotxable a ‘El Mundo’ avui. I és que Quico Alsedo, també col·laborador d’Ana Rosa Quintana, ha titllat una dona de 96 anys que s’ha manifestat contra la presència del rei espanyol, Felipe VI, a Barcelona de “mascota de los independentistas”.

>

Relacionats