Dissabte, 28 de novembre de 2020 - Edició 856
La República

El jutge de l’operació Vólkhov creu que Rússia va oferir 10.000 soldats a Puigdemont

EL magistrat assegura que si el Puigdemont declarava la independència, el Kremlin eixugaria el deute català

Redacció
Redacció 28/10/2020
El president rus, Vladimir Putin al Fòrum Econòmic Internacional de Sant Petersburg, a Rússia el 6 de juny del 2019. (horitzontal)

Cada cop que es coneixem més detalls sobre les cabòries del jutge. Segons han avançat diferents mitjans digitals, la interlocutòria del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha ordenat a la Guàrdia Civil a dur un seguit de detencions sota el nom feixista de “l’operació Volkjov” perquè durant la tardor de 2017 Rússia va oferir suport a Carles Puigdemont en cas de declarar la independència.

I no era un suport menor: traslladar a Catalunya de 10.000 soldats i eixugar el deute del nou estat català. el mateix text judicial accepta que Puigdemont no ho va acceptar. Tot i això, el magistrat considera “evident” que es va produir una ingerència russa com a “estratègia geopolítica de desestabilització”, amb una campanya de “desinformació.

La interlocutòria relata que el 9 de novembre del 2017 Soler es va entrevistar amb Assange a l’ambaixada de l’Equador a Londres i que aquesta reunió s’emmarca en l'”estratègia de desinformació i desestabilització” en la qual “també hauria participat el govern del Kremlin com a part de la seva narrativa general sobre una Unió Europea al límit del col·lapse”. Aquest relat, insisteix el document, es vehiculava a través de mitjans com Russia Today i Sputnik.

Relacionats