Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024
Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024

El Govern nega que l’ampliació del Prat comporti la invasió de La Ricarda perquè el pla director encara s’ha de definir

|

- Publicitat -

El Govern nega que l’ampliació del Prat comporti la invasió de La Ricarda, tal com es contempla en el Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2026 al qual ha tingut accés l’ACN. Fonts de l’executiu asseguren a l’ACN que el DORA és un document que només s’encarrega de fixar les tarifes aeroportuàries i que, per fer-ho, necessita tenir en compte variables com el volum de passatgers que s’esperen o les inversions previstes a cada aeroport. En cap cas, però, té la capacitat per establir com s’han de dur a terme aquestes inversions. Aquesta decisió depèn del pla director, un document que ha de passar els filtres de la Generalitat, el govern espanyol i la Comissió Europea i que encara no s’ha definit, segons destaca el Govern.

Publicitat

En aquest sentit, l’executiu remarca que el DORA es limita a dir que caldria aplicar “mesures compensatòries” en cas que l’ampliació del Prat afectés les zones de la xarxa Natura 2000, però que en cap cas estableix com hauria de ser. De fet, el mateix DORA ho expressa de forma explícita. “La proposta està condicionada a tenir la cobertura necessària que possibiliti la seva execució, materialitzada en un nou pla director, amb un procés de tramitació que es preveu llarg per la seva dependència de diverses administracions i els seus organismes competents, incloent-hi la Comissió Europea”, diu.

Per altra banda, el Govern defensa que l’ampliació del Prat –amb una inversió prevista de 1.700 MEUR- es farà seguint criteris tècnics respectant el medi ambient i que es buscarà un impacte ambiental “mínim”.

Et pot interessar  El Govern estudia ajudar econòmicament els cinemes que projecten més pel·lícules doblades en català
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut