Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

El Govern avança en la proposta de repartir copes menstruals gratuïtes als instituts públics

|

- Publicitat -

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha avançat que Catalunya distribuirà copes menstruals i altres productes d’higiene menstrual reutilitzables en alguns instituts catalans, en el que serà una prova pilot que començarà de cara a la primavera, i que volen instaurar a partir del pròxim curs escolar.

En una entrevista per Europapress, Verge defensa la mesura d’equitat menstrual per tal de reconèixer el cost afegit durant anys “pel simple fet de menstruar”. També ho ha aprofitat per reclamar al Gobierno “més progressista” que redueixi els preus de l’IVA d’aquests tipus de productes.

Publicitat

A tall d’exemple, la consellera ha dit que les copes menstruals es repartiran juntament amb informació sobre la menstruació i la vinculació que té amb els drets sexuals i reproductius, i ha explicat que hi ha fins a quatre conselleries involucrades per intentar tirar endavant aquesta proposta, com són Acció Climàtica per la sostenibilitat dels objectes, o Educació per tal que els centres públics representin la diversitat territorial.

 

Et pot interessar  La CUP defensa que el feminisme és "més vigent que mai" i carrega contra "l'ofensiva masclista" de l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut