Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El Govern avança en la proposta de repartir copes menstruals gratuïtes als instituts públics

La consellera Tània Verge ha anunciat que a la primavera es pretén fer una prova pilot en alguns instituts catalans

Agències 26/12/2021

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha avançat que Catalunya distribuirà copes menstruals i altres productes d’higiene menstrual reutilitzables en alguns instituts catalans, en el que serà una prova pilot que començarà de cara a la primavera, i que volen instaurar a partir del pròxim curs escolar.

En una entrevista per Europapress, Verge defensa la mesura d’equitat menstrual per tal de reconèixer el cost afegit durant anys “pel simple fet de menstruar”. També ho ha aprofitat per reclamar al Gobierno “més progressista” que redueixi els preus de l’IVA d’aquests tipus de productes.

A tall d’exemple, la consellera ha dit que les copes menstruals es repartiran juntament amb informació sobre la menstruació i la vinculació que té amb els drets sexuals i reproductius, i ha explicat que hi ha fins a quatre conselleries involucrades per intentar tirar endavant aquesta proposta, com són Acció Climàtica per la sostenibilitat dels objectes, o Educació per tal que els centres públics representin la diversitat territorial.