Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

El FAQS fa un homenatge al retorn dels sopars en restaurants i se salta la normativa

La conductora del programa, Cristina Puig, gaudeix d’un àpat on participen sis persones, i per tant s’excedeix el nombre permès de comensals a l’interior d’un restaurant segons dicta el Procicat

Redacció 09/05/2021

Malgrat la finalització del toc de queda i de les restriccions perimetrals per la fi de l’estat d’alarma, hi ha moltes normes que segueixen sent obligatòries per tal de no propagar el coronavirus i seguir la tendència de millora que està tenint Catalunya durant els últims dies.

Una de les normes vigents fa referència al grup de persones que es poden reunir, amb limitació de 6 individus a no ser que siguin de la mateixa bombolla. Segons la conselleria de Salut i Interior, el cas dels restaurants està encara més limitat, i al seu interior només hi pot haver taules de fins a 4 comensals, amb l’excepció de ser d’un mateix grup bombolla.

En referència a aquest fet, el programa dels dissabtes a la nit de TV3, “Preguntes Freqüents”, ha iniciat l’emissió amb un petit homenatge a la reobertura dels restaurants a la nit, que tècnicament no s’aplica fins aquest diumenge a la nit. Aquest homenatge consta d’una trobada entre personatges reconeguts catalans com Àngel Llàcer, Helena Gadel, Enric Masip o Elisenda Roca en una mateixa taula de l’interior d’un restaurant. En total, hi havia sis comensals: Els quatre esmentats, el Mag Lari, i la conductora del FAQS, Cristina Puig.

Això ha generat rebombori a la xarxa, ja que per molt que estiguessin en una taula rodona i força gran (i per tant, amb certa distància entre ells), s’excedeix el nombre permès dins d’un restaurant fins que les mesures del Procicat no dictin el contrari.