Diumenge, 12 de juliol de 2020 - Edició 717
La República

El director de la Fundació Pasqual Maragall destaca la “fortíssima personalitat i fortalesa” de Garrigosa

Jordi Camí remarca que era la “líder” de l’entitat i el “puntal” a casa seva per donar suport al seu marit

Avatar
Agències 11/02/2020
Primer pla de Diana Garrigosa, esposa de Pasqual Maragall, del 10 de desembre del 2018

El director de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí, ha destacat la “fortíssima personalitat i la gran fortalesa” de Diana Garrigosa, que va morir dilluns de forma sobtada. En declaracions a Catalunya Ràdio, Camí ha remarcat que era la “líder” de l’entitat i el “puntal” a casa seva per donar suport al seu marit. En aquest sentit, ha subratllat que Garrigosa “va saber sempre estar al costat d’una persona amb una projecció incommensurable”. “El seu paper de companya de Pasqual Maragall ha estat molt essencial i segurament molt important en la història política de Maragall”, ha afegit. També ha aprofitat per recordar el paper “duríssim i molt entregat” dels cuidadors, que normalment són dones.

Camí ha assenyalat que és molt important fer costat a les persones que s’ocupen de cuidar els malalts durant molts anys, perquè “el benestar de la persona cuidada depèn del benestar de qui cuida”.

També ha reconegut que s’han donat passos amb el reconeixement de l’Alzheimer, i parlar sobre aquesta malaltia ara no és el mateix que fa dotze anys, quan Maragall va ser diagnosticat i ell va voler fer-ho saber públicament.

Relacionats