Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024
Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024

El Correllengua de 2022 homenatjarà Joan Fuster en el centenari del seu naixement

|

- Publicitat -

La 26a edició del Correllengua homenatjarà l’escriptor valencià Joan Fuster. L’assagista “clau” de la literatura catalana i una de les figures intel·lectuals de “més relleu i amb major repercussió pública de la cultura catalana” en la segona meitat del segle XX rebrà el reconeixement coincidint amb el centenari del seu naixement.

Així, a través de la vida i l’obra de l’autor, els organitzadors busquen “reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català, així com exaltar el llegat de l’obra”. L’inici del Correllengua serà a Tàrrega el 10 i 11 de juny, municipi on es faran múltiples activitats culturals.

Publicitat

Així mateix, el 25 de maig se celebrarà a Barcelona una taula rodona sobre els Països Catalans “com a unitat lingüística i nacional”, activitat que es fa en col·laboració i a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans i en el marc del Pacte Nacional per la Llengua. L’acte acadèmic comptarà amb els ponents Miquel Àngel Pradilla, Joan Peytaví, Bernat Joan i Núria Cadenes, com a persones vinculades al Principat, Catalunya del Nord, les Illes i el País Valencià, respectivament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut