Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El Correllengua de 2022 homenatjarà Joan Fuster en el centenari del seu naixement

A través de la vida i l’obra de l’autor, els organitzadors volen “reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català”

Agències 23/03/2022

La 26a edició del Correllengua homenatjarà l’escriptor valencià Joan Fuster. L’assagista “clau” de la literatura catalana i una de les figures intel·lectuals de “més relleu i amb major repercussió pública de la cultura catalana” en la segona meitat del segle XX rebrà el reconeixement coincidint amb el centenari del seu naixement.

Així, a través de la vida i l’obra de l’autor, els organitzadors busquen “reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català, així com exaltar el llegat de l’obra”. L’inici del Correllengua serà a Tàrrega el 10 i 11 de juny, municipi on es faran múltiples activitats culturals.

Així mateix, el 25 de maig se celebrarà a Barcelona una taula rodona sobre els Països Catalans “com a unitat lingüística i nacional”, activitat que es fa en col·laboració i a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans i en el marc del Pacte Nacional per la Llengua. L’acte acadèmic comptarà amb els ponents Miquel Àngel Pradilla, Joan Peytaví, Bernat Joan i Núria Cadenes, com a persones vinculades al Principat, Catalunya del Nord, les Illes i el País Valencià, respectivament.