Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

El catolicisme cau en picat a Espanya: El CIS marca la xifra més baixa de creients de la història

El percentatge de persones que es consideren catòliques baixa fins al 55,4% i contrasta amb l’època de la transició

Redacció 16/10/2021
Pla general de l'interior de la Basílica de Montserrat, amb molts pocs fidels als bancs just abans de començar la missa, el 15-3-20 (horitzontal).

La tradició catòlica i religiosa d’Espanya es redueix any rere any gràcies a l’avenç de la societat. Així ho remarca el Centre d’Investigacions Sociològiques, el qual des del 1978 pregunta als espanyols per les seves creences religioses.

Malgrat haver-hi encara més d’un 50% d’espanyols que es consideren creients, des del 1978, el percentatge ha baixat des del 90,5% fins al 55,4% l’octubre del 2021, el que es converteix en la xifra més baixa de la història. Per contra, i segons les informacions recollides per Maldita.es, el nombre de persones que no es consideren creients s’ha multiplicat per 5, arribant al 39,9%.

A més, els catòlics espanyols també baixen cada cop a més velocitat, especialment els dos últims anys, potser influenciats per la pandèmia. Maldita.es remarca que la caiguda més gran entre dos mesos va ser justament entre el març i l’abril del 2020, durant l’últim baròmetre previ a l’estat d’alarma.