Dilluns, 17 de maig de 2021 - Edició 1026
La República

Disgust entre els exalumnes dels Jesuïtes de Casp on hi ha una filla de Quim Forn per una festa a favor de la repressió espanyola

L’escola dels Jesuïtes de carrer Casp té una associació d’exalumnes (Antics Alumnes Casp) que enguany celebra 75 anys. Com cada any convoquen una festa amb parlaments i conferències de destacats […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 11/10/2018

L’escola dels Jesuïtes de carrer Casp té una associació d’exalumnes (Antics Alumnes Casp) que enguany celebra 75 anys. Com cada any convoquen una festa amb parlaments i conferències de destacats exalumnes. Aquest any, però, la celebració de les noces de platí estan plenes de polèmica per la conferència que s’impartirà i per qui la durà a terme.

El malestar s’ha escampat entre els exalumnes dels Jesuïtes de Casp, de tradició catalanista i on s’hi troba una de les filles de Quim Forn. L’acte és una oda al dret espanyol, el mateix que manté en presó preventiva els presos polítics i que ha actuat amb repressió contra Catalunya.

El sobiranisme va demanar la dimissió de Gay

La conferència es titula “L’advocacia i el dret com a garantia de convivència” (tota una declaració d’intencions i que bona part dels exalumnes ho qualifiquen de “provocació”) i serà impartida per Maria Eugènia Gay, també exalumna, advocada, degana de l’ICAB i Vicepresidenta del Consejo General de la Abogacía Española. Gay va atrevir-se a sermonejar el president del Parlament, Roger Torrent, durant un acte institucional amb l’exministre de Justícia del PP, Rafael Catalá, i la plana major judicial. Gay va etzibar-li “si us plau president, no era la idea, l’ha feta bona, moltes gràcies”. Aquell fet va provocar el sobiranisme (del món polític i judicial) en demanés la seva dimissió.

Qui és el president d’Antics Alumnes Casp?

Les queixes dels exalumnes han arribat a la presidència d’Antics Alumnes Casp però no han tingut els fruits esperats. L’acte es farà igualment. I no és d’estranyar perquè el seu president és Ignacio Fernández de Senespleda que resulta ser magistrat espanyol a la Sala de Gobierno del Tribunal Superior de Justicia de les Illes Balears.