Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Descobreixen que Jordi Montull va mentir sobre els seus ingressos al jutge del cas Palau

L’exdirector financer del Palau de la Música ingressava el lloguer d’un habitatge embargat, a banda de la pensió de jubilació

Redacció 05/11/2021

La mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música, Jordi Montull, va mentir a la justícia poc més tard de la sentència pel cas Palau. Després que l’abril del 2020 el Supremo confirmés la condemna de set anys i mig de presó per l’espoli del Palau, Montull va dir al jutge que els únics ingressos que tenia eren els de la pensió de jubilació. Res més lluny de la realitat, i segons informa el diari El País, l’exdirector financer de l’entitat va assegurar que només cobrava 2.000 euros quan en realitat també ingressa el lloguer d’un habitatge que té al Masnou, que per acabar-ho d’adobar es troba en estat d’embargament des del 2012.

Aquesta mentida és prou grossa per a tornar a fer-lo seure al banc dels acusats. De fet, segons l’informe que l’Agència Tributària ha enviat a la Fiscalia, amagar aquests ingressos suposaria, com a mínim, una falta de col·laboració. La defensa de Montull ho ha recorregut, però la fiscalia s’hi oposa i conclou que hauria comès un delicte castigat amb penes que poden anar d’un a quatre anys de presó. Hisenda ja ha demanat que li embarguin els comptes i ha sol·licitat qualsevol informació sobre altres possibles propietats que pugui tenir llogades.

Tot plegat, quan Montull gaudeix del tercer grau penitenciari des del setembre i només torna a la presó de Brians 2 per anar a dormir.