Edició 2038

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 23 de febrer del 2024
Edició 2038

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 23 de febrer del 2024

Denuncien la deficiència de l’Ajuntament de Colau per solucionar els casos de desnonaments violents

|

- Publicitat -

El Sindicat de Barri del Poble-sec alerta que una família desnonada divendres passat a Barcelona amb una filla menor discapacitada haurà de dormir aquesta nit en una habitació d’un quart pis sense ascensor d’una pensió. La mare de la família, que ha patit cinc desnonaments i també té a càrrec dues dones grans, la sogra i la consogra, va autolesionar-se en el moment en què la policia va entrar a casa. La dona vivia al carrer de Bisbe Laguarda en un pis ocupat d’un fons voltor des del novembre, expliquen en un comunicat. El sindicat denuncia la “creixent violència policial” als desnonaments i que aquest dijous activistes per l’habitatge han estat ruixats amb gas pebre quan han intentat entrar a les oficines de Serveis Socials del Raval.

Segons indica el sindicat en un comunicat, Serveis Socials va denegar a la dona entrar a la taula d’emergència i el certificat de vulnerabilitat perquè no hi havia cap procediment judicial al seu nom, després que la policia identifiqués una altra persona per obrir el procediment ja que ella no era a casa.

Publicitat

El sindicat assegura que el jutge va ordenar desnonar cautelarment les famílies de la finca afectades per un procediment judicial i que “ningú va notificar-los res” ni “es va preocupar si eren vulnerables o no: ni jutjat, ni policia, ni serveis socials”.

Després de sis hores de negociació aquest dijous, el sindicat explica que la directora del centre de Serveis Socials i la regidora del districte de Ciutat Vella només han ofert a la família de quatre membres aquesta habitació en una pensió.

Segons el sindicat, Serveis Socials s’han compromès a trobar una altra pensió amb millors condicions per a la família i dilluns s’ha concertat una reunió amb Habitatge per aconseguir una alternativa digna.

Et pot interessar  Els delictes creixen un 8,6% a Barcelona el 2023, amb un increment de les agressions sexuals del 24%

El sindicat denuncia que en plena pandèmia s’estiguin desnonant famílies i les “males pràctiques” de Serveis Socials, que, segons el col·lectiu, “es neguen a emetre certificats de vulnerabilitat si no hi ha un procediment judicial al nom de les afectades”.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut