Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Demanen set anys i mig de presó per intentar matar una dona a Vila-seca tallant-li el coll i llençant-la pel balcó

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Tarragona demana set anys i mig de presó per un home acusat d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa. Els fets van passar el 13 de novembre del 2020 a Vila-seca (Tarragonès), quan l’acusat hauria anat a casa de la víctima -amiga de la seva esposa- a parlar del seu divorci. Segons l’escrit d’acusació del fiscal, l’home va agafar-la pel coll fent força cap amunt i amb un ganivet de cuina que es va treure de la jaqueta “li va tallar el coll”. La víctima hauria pogut agafar la fulla del ganivet per defensar-se i s’hauria escapat fins al balcó, on hauria demanat ajuda. Segons el relat del fiscal, l’home la va seguir i la va aixecar per “llençar-la al buit” mentre li deia: “et mataré i després aniré a matar la meva dona”.

Publicitat

La víctima s’hauria pogut agafar als barrots del balcó i davant les mirades de persones que passaven pel carrer, l’acusat hauria cessat la seva acció. El fiscal sosté que la dona va patir ferides per tall de 3,8 centímetres a la zona anterior cervical, així com altres lesions al coll, a les mans, als braços i genolls. A la dona li haurien quedat cicatrius a la zona cervical i a les dues mans.

L’acusat va ser detingut el mateix dia dels fets, dos dies després va entrar en presó provisional i encara hi és. A banda dels set anys i mig de presó, la fiscalia també reclama inhabilitació especial per l’exercici del dret de sufragi passiu durant disset anys i mig, i prohibició d’acostar-se a la víctima a menys de 500 metres així com de comunicar-s’hi. Alhora, en el seu escrit, el ministeri públic manifesta la voluntat que quan l’home accedeixi al tercer grau o se li concedeixi la llibertat condicional, la resta de la condemna sigui substituïda “per l’expulsió del territori espanyol amb una prohibició de retorn de deu anys”. Finalment, reclama que indemnitzi la víctima amb 600 euros per les lesions i 6.000 per les seqüeles.

Publicitat

Més notícies

Opinió