Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Demanen 6 anys de presó a 2 independentistes acusats de llançar una ampolla i moure contenidors en una manifestació

Nou cas de repressió a través de la justícia espanyola contra independentistes. La Fiscalia i el jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona demanen fins a 6 anys de presó per […]

Redacció
Redacció 04/02/2019
Imatge d'una concentració davant la delegació del Gobierno a Barcelona

Nou cas de repressió a través de la justícia espanyola contra independentistes. La Fiscalia i el jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona demanen fins a 6 anys de presó per dos activistes que es van concentrar el 25 de març de 2018 en senyal de protesta quan Carles Puigdemont va ser detingut al nord d’Alemanya. Cal recordar que, a més, dos dies abans, el Tribunal Suprem havia ordenat l’empresonament de Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa.

La concentració va ser davant de la delegació del Gobierno a Barcelona i es va convocar a través de les xarxes. Segons explica la Directa.cat, el gruix dels procediments judicials es van arxivar però no el cas de la Laia Roca i en Lluís Mollon, activistes de l’Hospitalet de Llobregat la defensa de les quals l’ha assumit l’organització antirepresiva Alerta Solidària.

La jutgessa Beatriz Balfegón, basant-se exclusivament en la paraula de tres agents de paisà de la Guàrdia Urbana de Barcelona i en l’escrit d’acusació de la fiscal Sofia Oró, ha afegit a l’acusació de desordres públics (amb petició de dos anys de presó) un delicte d’atemptat contra l’autoritat contra Mollon, sumant-hi quatre anys de presó i enviant el cas a l’Audiència de Barcelona pel fet que el còmput total de pena de privació de llibertat demanada és de sis anys de presó.

Els “motius” de la petició de penes exagerades

Segons l’escrit de la fiscalia, ambdues activistes van desplaçar uns “contenidors” quan s’estaven efectuant les càrregues de dispersió dels Mossos d’Esquadra i especifica que aquests eren “de mitjanes dimensions, dels que utilitzen els serveis de restauració”. Per aquest motiu, reclamen que ingressin durant dos anys a la presó. En el cas de Mollon, els policies locals, manifesten haver vist com llançava una ampolla que va impactar contra un furgó policial, i per això la Fiscalia afegeix la petició d’altres quatre anys de presó.

Identificades més tard i a centenars de metres d’on es van produir els fets

Les dues persones van ser identificades força estona més tard, a cinc illes de distància, quan estaven assegudes i prenent una cervesa en un banc de la Gran Via de les Corts Catalanes. Els agents no les van detenir, només els van prendre les dades del DNI.

Relacionats