Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Cs vol que l’exèrcit i la Guàrdia Civil tornin a Catalunya per fer front als rebrots de covid-19

El grup ultranacionalista espanyol vol que l’Estat millori “urgentment” el finançament de la dependència

Avatar
Agències 08/07/2020
Pla mitjà de Carlos Carrizosa i Lorena Roldán amb el dit amunt en el ple del Parlament del 7 de febrer del 2020

Cs vol que el Parlament insti el Govern a tenir en compte la Unitat Militar d’Emergències (UME) i la Guàrdia Civil a l’hora de fer front a possibles nous rebrots de coronavirus. El grup taronja ha registrat una bateria de propostes de resolució al ple sobre residències, que es votaran, divendres, en què inclou aquesta petició i també demana a la Generalitat que reclami “urgentment” al govern espanyol la millora del finançament de la dependència. Cs reclama que es compleixin els percentatges d’aportació estatal que preveu la llei, que disposa que les despeses del sistema correran a càrrec dels pressupostos generals de l’Estat.

El grup capitanejat per Carlos Carrizosa i Lorena Roldán proposa que la Generalitat incrementi el finançament en dependència i programes d’envelliment actiu, així com que se’ls garanteixi una atenció “de qualitat” tot reduint les llistes d’espera. Per això, suggereixen augmentar el nombre de places en residències i centres de dia, recuperar la universalitat de les prestacions econòmiques vinculades, actualitzar les ràtios de personal i vetllar per les condicions laborals dels professionals del sector.

Cs també vol instar el Govern a tenir en comptes els treballadors d’atenció a la dependència quan aboni la gratificació extraordinària per als qui han combatut la pandèmia de covid-19, que se’ls garanteixin els mitjans de protecció necessaris i que s’elabori un pla de protecció de les residències de cara a la desescalada “per evitar contagis circulars” entre residents i visitants. Així mateix, Cs vol que s’actualitzi la cartera de serveis socials i que es potenciï el servei d’assistència domiciliària per a persones dependents.