Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Critiques al cantant unionista Loquillo per usar la mort de Pau Donés i lloar-se a si mateix

La xarxa esclata contra el cantant per aquest tuit que pretenia ser de condol però que de facto és una auto-floreta

Redacció
Redacció 10/06/2020

La mort del cantant català Pau Donés, alma mater del grup Jarabe de Palo, segueix generant reaccions a les xarxes. En aquest cas fem referència a un desafortunat tuit de condol del cantant unionista Loquillo i que ha encès les xarxes ràpidament.

José María Sanz, que s’ha mostrat afí al partit ultra de Ciudadanos, que va assegurar que prefereix viure al País Basc perquè a Catalunya tots són una colla de “provincians” i que els polítics catalans porten “una boina calada fins al nas”, que els mitjans catalans fan llistes negres, que va arribar a dir en un concert a Cornellà que “en mi grupo hay gente de toda España, y eso que lo sepa el Sr. Mas. Aquí sumamos, no restamos!” i que malgrat intentar donar una imatge de rebel i de crític amb el sistema fa anuncis per grans marques del capital com Banc Sabadell, no ha estat encertat a l’hora d’acomiadar-se de Pau Donés.

I és que la manca d’humilitat i l’excés de vanitat són característiques ja conegudes de Loquillo. Ell mateix va arribar a afirmar: “Sóc el referent del rock espanyol i europeu i ho porto amb molt d’orgull i tranquil·litat”. Doncs bé, aquest artista de capa caiguda s’ha acomiadat així de la veu inconfusible de Jarabe de Palo: “Recuerdo la primera vez que conocí a Pau Donés. Guardaba un autógrafo mío que le había firmado yo cuando aún no se dedicaba a la música. Descansa en paz, Pau.”

Les respostes al tuit són per sucar-hi pa. Des de destacar la seva egolatria a comparar-lo amb Ada Colau, només els que el defensen són perfils d’un clar tuf de dretes i nacionalistes casposos espanyols.