Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Comencen les queixes i el malestar entre els piolins enviats a Catalunya

Es queixen per no saber quant cobraran i quan tornaran a casa seva

Redacció 11/10/2019
CDRs de Ponent preparats per una perfomance davant la caserna de la GC a Lleida

No ha ni començat l’operació repressiva a Catalunya però tot ja va malament.

Els agents desplaçats com a força d’ocupació a Catalunya, coneguts també com a Piolins, han començat a queixar-se de les condicions del trasllat des del regne d’Espanya al Principat.

Segons publica ElConfindencial, primer els van avisar tard i ara els comuniquen que no hi ha una data límit per tornar a casa. L’operatiu estarà actiu fins al 31 d’octubre, però si la situació es complica, s’allargarà durant el mes de novembre. Per això els comandaments han suspès en les últimes hores cada dia lliure que havien concedit per a les pròximes setmanes.

L’associació Independentes de la Guardia Civil (IGC) exclamen que no s’ha après dels errors de fa dos anys: “Logísticament tornem a patir la improvisació de l’1 d’octubre, i això que ja se sabia des de fa almenys dos mesos en quines dates s’anava a conèixer la sentència”.

Els piolins es queixen que “no se’ls diu on s’allotjaran, ni quant se’ls pagarà per dietes, ni tampoc quin dia podran tornar a casa seva”.

Oberbooking a les casernes

Les casernes de la Guàrdia Civil i les residències militars comencen ja a estar plenes d’agents desplaçats. De moment no hi ha vaixells i recorden amb paüra que l’operació Copèrnic per impedir l’execució del referèndum i les posteriors protestes va durar un total de 100 dies i va deixar a molts agents escaldats per l’abús laboral.