Dimarts, 7 de juliol de 2020 - Edició 712
La República

Catalunya supera Espanya en l’índex d’igualtat de gènere

El Principat ocupa la novena posició de la Unió Europea

Redacció
Redacció 29/01/2020
Trobada de l'Observatori de la Igualtat de Gènere

Catalunya ocupa la novena posició de la Unió Europea (UE) en l’índex d’igualtat de gènere amb 70,9 punts sobre 100, segons ha constatat l’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG) en un comunicat aquest dimecres.

La dada catalana supera la de l’Estat (on es comptabilitza Catalunya, sense ella seria encara major la diferència) amb un 70,1%. El Principat només està per darrere de Suècia, Dinamarca, França, Finlàndia, Regne Unit, Holanda, Irlanda i Bèlgica.

L’índex quantifica de l’1 al 100, de la màxima desigualtat a la màxima igualtat, un total de 31 indicadors basats en dades estadístiques oficials que s’estructuren en sis dimensions: feina, diners, coneixement, temps, poder i salut.

Encara queda molta feina

L’Institut Català de les Dones (ICD) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) han presentat aquest dimecres els resultats de l’índex que té l’objectiu de visibilitzar les àrees que necessiten millorar i donar les eines a les polítiques públiques per “dissenyar mesures d’igualtat de gènere més efectives”.

En comparació amb la mitjana de la UE, Catalunya supera en 3,5 punts el conjunt de països i ha obtingut millors resultats en totes les dimensions excepte en les de diners i coneixement, on la desigualtat de gènere destaca amb una puntuació de 62,4 i 59,8 punts respectivament.

D’altra banda, les dimensions més altes són les de salut, amb 89,9 punts; diners, amb 79,6 punts; treball, amb 75,8 punts; i temps amb 73,8 punts.

Durant la presentació també s’ha exposat que l’ICD iniciarà un procés per facilitar progressivament la visualització de les dades interactives i accessibles a la ciutadania a través del web ‘dones.gencat.cat‘.

Relacionats