Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Catalunya salva Espanya de fer el ridícul en l’últim rànquing internacional d’universitats

|

- Publicitat -

El llast que suposa per Catalunya seguir dins l’Estat espanyol segueix sent notícia dia darrera dia. Avui en centrarem en la valoració de les universitats del Principat i les de l’Estat espanyol segons l’última entrega del rànquing d’universitats més consultat del món: la setzena edició del QS World University Rankings, publicada avui. El rànquing, produït per la consultora internacional en educació superior, QS Quacquarelli Symonds, avalua a les 1.000 millors universitats del món.

Publicitat

La primera conclusió és que només se salven les universitats catalanes, ja que més de la meitat dels centres d’estudis espanyols del rànquing han perdut posicions: 14 de les 27 universitats espanyoles que apareixen al rànquing descendeixen posicions.

Però Espanya salva els mobles, una vegada més, gràcies a Catalunya. Només quatre de les vint universitats que apareixen en el rànquing milloren les seves posicions. Tres d’aquestes quatre són a Barcelona: La institució més ben posicionada, la Universitat de Barcelona, ascendeix al lloc 165 del rànquing global. La Universitat Autònoma de Barcelona ascendeix del 193 al 188, mentre que Universitat Pompeu Fabra ascendeix a la posició 285 des de la 298.

Et pot interessar  Professors substituts i associats irrompen en l'acte d'inici del curs de la UAB per reclamar millores entre els docents
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió