Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Terrassa lamenta un presumpte crim masclista: La ciutat ha declarat tres dies de dol

Aquesta matinada un incendi a Terrassa ha fet saltar totes les alarmes quan s’ha detectat el cadàver calcinat d’una dona, el cos del presumpte agressor i una menor viva en un cotxe en flames. La víctima hauria denunciat al presumpte agressor i havia iniciat els tràmits per divorciar-ne. Les investigacions policials apunten que es tracta d’un feminicidi, però encara no ho han confirmat

Redacció
Redacció 30/07/2021
Imatge del minut de silenci en el Raval de Montserrat a Terrassa

La matinada del 30 de juliol s’ha trobat el cadàver calcinat d’una dona l’interior d’un cotxe juntament amb una menor, la qual està actualment fora de perill, però a qui s’ha hagut d’ingressar a l’hospital i no es descarta que podria tenir importants seqüeles psicològiques. S’ha ubicat també el cadàver del presumpte agressor, que segons les evidències existents tot apunta que s’hauria suïcidat. Els Mossos d’Esquadra han iniciat les investigacions en les quals la principal línia d’investigació és que el crim és un assassinat amb motiu de violència masclista tal com informa Món Terrassa. La víctima ha estat identificada i hauria presentat una denúncia contra el presumpte agressor amb anterioritat als fets, a més a més havia iniciat els tràmits per divorciar-se. Malgrat que tot apunta en aquesta direcció, els Mossos encara no han confirmat que sigui un feminicidi.

El succés ha estat descobert per una veïna que ha identificat l’incendi i ha comunicat l’emergència com explica Crónica Global. En el moment que s’ha descobert el cotxe encara estava en flames i la menor es trobava a l’interior. Gràcies a l’actuació del Servei d’Emergències Mèdiques s’ha aconseguit limitar les lesions de la menor al seu braç.

L’Ajuntament de Terrassa ha decretat tres dies de dol pel presumpte feminicidi d’aquest divendres a Sant Vicenç de Castellet. Així mateix, en les primeres 24 hores, és a dir, fins dissabte a les 13 hores, s’han cancel·lat tots els actes institucionals i durant les 48 següents, en tots els esdeveniments, es guardarà un minut de silenci i s’il·luminarà de lila el Monument a la Dona i els centres cívics municipals. El Protocol de dol en cas de feminicidi també contempla, entre altres mesures, que la bandera de la població, com a senyal de dol, durà un crespó negre i onejarà a mitja asta.

Aquest divendres al migdia s’ha guardat un minut de silenci a la porta de l’edifici consistorial per condemnar el presumpte assassinat que ha comptat amb la presència de l’alcalde Jordi Ballart i altres membres de la institució i amb la de la consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge