Dimarts, 11 d'agost de 2020 - Edició 747
La República

Catalunya es tenyeix de lila en un 8-M massiu

Barcelona Desenes de milers de dones han omplert el centre de Barcelona des de les sis de la tarda per reivindicar la igualtat entres sexes en tots els àmbits en […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 08/03/2019
La manifestació feminista d'aquest 8 de març del 2019 a la tarda ha aplegat unes 10.000 persones a Girona (Horitzontal)

Barcelona

Desenes de milers de dones han omplert el centre de Barcelona des de les sis de la tarda per reivindicar la igualtat entres sexes en tots els àmbits en el marc del Dia Internacional de la Dona i de la vaga general convocada per a aquest 8 de març. La manifestació estava encapçalada per un bloc format només per dones provinents de diverses entitats que avançava pel mig de la Gran Via. Als laterals d’aquesta artèria central barcelonina, milers de persones s’esperaven perquè passés la manifestació, probablement per afegir-s’hi. El color lila predominava en un esdeveniment que ha començat a plaça Espanya i que també congregava moltes nenes i homes, per bé que la participació majoritària era de dones.

Girona

Girona ha aixecat un clam a favor dels drets de les dones aquest 8-M. Unes 10.000 persones han respost a la crida de la Coordinadora de Feminismes Anticapitalista i s’han manifestat pel centre de la ciutat reivindicant la lluita feminista, la igualtat d’oportunitats i criticant que l’actual sistema “explota” les dones. La manifestació ha sortit de la plaça Independència i, passant per Jaume I, ha arribat fins a la plaça del Lleó. La protesta ha coincidit amb la concentració convocada per la Plataforma Feminista Anticapitalista a la plaça U d’Octubre, que ha aplegat més d’un miler llarg de persones. Aquí, el manifest que s’ha llegit ha criticat l’actitud “patriarcal” dels partits de dretes –Vox, Cs i PP- i que vulguin “negar la violència masclista”. “Aquests partits no ens volen iguales, no representen a les dones”, recull el text.

Lleida

Milers de persones han sortit al carrer aquest divendres a Lleida per exigir la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones. Uns 3.000 manifestants, segons els Mossos d’Esquadra i recollit per Segre.com, han participat en la manifestació convocada per Marea Lila, que ha començat a les 18.00 hores a la plaça Ricard Viñes i ha finalitzat a la plaça Sant Joan amb la lectura dels parlaments, entre ells de lletres de cançons masclistes.

A les 19.00 hores ha començat a caminar la segona de les manifestacions, la impulsada per la Coordinadora del 8-M, des de la plaça 8 de Març, fins a la plaça de la Catedral. En un primer moment hi havia menys assistència que en la primera protesta, però si ha anat afegint-hi gent i finalment s’hi han aplegat unes 2.000 persones.

Tarragona

Milers de participants, 10.000 segons fonts de Mossos d’Esquadra que recull DiarideTarragona.com, s’han citat poc abans de les 18.30 hores a la plaça Imperial Tarraco per fer la marxa unitària del 8M convocada per la Plataforma 8M i sota el lema “Ens volen callades, ara ens sentiran” agafada per un gran nombre de dones que han presidit la marxa cap a la plaça de la Font amb proclames per defensar la igualtat, justificar el perquè d’una vaga feminista i per exigir la fi del model social patriarcal que impedeix una igualtat real entre homes i dones.

Relacionats