Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Catalanofòbia en estat pur: Un home de les Illes Balears no pot expressar-se en català als jutjats

Una funcionària de l’Audiència Nacional menysprea el català davant el denunciant: “No tinc per què aprendre la llengua d’aquí”

Redacció
Redacció 12/09/2021
Imatge d'arxiu d'un jutge

La discriminació cap al català no té aturador, i el sector judicial n’és un dels més afectats. Un home catalanoparlant de les Illes Balears, Joan Bover i Serra, ha explicat a diversos mitjans, entre ells el Racó Català, que no s’ha pogut expressar en català en diferents jutjats. Al primer lloc on va dirigir-se li van dir que digués els números en català perquè la funcionària que l’atenia es va fer un embolic.

D’altra banda, la funcionària de l’Audiència Provincial va ser molt desagradable, mostrant senyals clars de catalanofòbia quan li va etzibar que “no sóc d’aquí i no tinc per què aprendre la llengua d’aquí”, al·legant que ningú li havia exigit parlar català. Per tant, a l’home no li va quedar més remei que canviar la llengua a petició de la funcionària que així li va demanar. En una reflexió del mateix Joan Bover i Serra, es posa les mans al cap amb el fet que hi hagi gent que hi ha gent que “es passeja per casa nostra menyspreant la llengua que s’hi parla”.