Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Cas confeti: La fiscalia retira l’acusació contra un dels encausats que ni tan sols va acudir a la protesta

Alerta Solidària condemna els bruts intents de criminalitzar l’acció i exigeix l’absolució dels militants d’Arran Palma

Carme Garau 16/06/2022

El judici farsa contra 12 activistes i militants d’Arran Palma fa aigües. La Fiscalia finalment ha retirat l’acusació contra un dels encausats pel cas confeti, la protesta contra el turisme massiu que va tenir lloc al Moll Vell del 22 de juliol del 2017.

El ministeri públic s’ha vist forçat a recular, en demostrar-se que el jove no va participar en l’acció reivindicativa. Li demanava tres anys de presó per un delicte de desordres públics a una persona que ni tan sols es trobava al lloc dels fets. Tot plegat, demostra que es tracta d’un judici polític per reprimir els moviments socials i les protestes de l’esquerra independentista a Mallorca.

La fiscalia també ha intentat criminalitzar la protesta parlant de possibles conseqüències similars a les d’un atemptat. Alerta Solidària ho ha titllat de “supòsit absurd”, ja que no va succeir res equiparable i ha subratllat que l’acció va durar 10 minuts. “A l’espera de la sentència, ens mantenim ferms en la lluita contra el monocultiu turístic”, ha piulat, tot demanant l’absolució dels joves.