Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Cap positiu a la residència de Lleida on una infermera que injectava la vacuna tenia la covid-19

Els resultats de la PCR entre els treballadors si que han detectat un cas

Agències 31/12/2020
Milagros Garcia, la primera persona vacunada de la demarcació de Lleida, durant la vacunació a la residència Balafia I, el 27 de desembre de 2020.

Totes les proves PCR realitzades als 66 resident del geriàtric Balàfia I de Lleida, on una de les infermeres que va vacunar de coronavirus el diumenge passat va donar positiu, han resultat negatives.

Entre els setanta-set treballadors del centre ha sortit un cas positiu, segons informa la Conselleria de Salut. Aquesta persona se suma al treballador que dilluns 28 va donar positiu i que feia dies que no treballava al centre, situació que la Conselleria va desvincular del cas de la infermera. La sanitària que va donar positiu no forma part de la plantilla del geriàtric, sinó de l’equip de vacunació de Coronavirus organitzat per la Conselleria de Salut i format per cinc professionals.

Dels 66 residents de Balàfia I, diumenge passat se’n van vacunar 61 i tots es trobaven en aïllament des que la infermera va donar positiu. Aquest confinament continuarà fins que se sàpiguen els resultats dels PCR que Salut tornarà a fer aquest mateix dijous a tots els usuaris del centre.