Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Bloquegen indefinidament els comptes de Facebook i Instagram de Donald Trump

El propietari de les xarxes socials, Mark Zuckerberg, ha dit que mantenir els comptes oberts “presenta riscos massa grans”

Àlex Huguet 07/01/2021
U.S. President Donald Trump speaks about early results from the 2020 U.S. presidential election in the East Room of the White House in Washington, U.S., November 4, 2020. REUTERS/Carlos Barria

Facebook i Instagram mantindran tancat el compte del president en funcions dels Estats Units, Donald Trump, almenys durant dues setmanes. En un missatge que ha difós el propietari d’ambdues xarxes socials, Mark Zuckerberg, ha assegurat que fins que no es completi la transició presidencial que portarà Biden a la Casa Blanca, el comptes de Trump romandran bloquejats. Segons Zuckerberg, “si el president segueix utilitzant els nostres serveis durant aquest període, suposaria riscos massa grans”.

De fet, aquesta decisió és causada pels aldarulls al Capitoli provocats pels seguidors de l’actual president, i durant aquest dimecres, Facebook i Youtube ja havien pres mesures, com ara eliminar els vídeos publicats per Trump. Twitter també va fer el pas després que les principals xarxes socials es comencessin a omplir d’incitacions a realitzar protestes violentes i té Trump entre les cordes: una violació més de les normes de la plataforma i li suspendran permanentment el compte.

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining…

Posted by Mark Zuckerberg on Dijous, 7 de gener de 2021